Arborii bătrâni şi tăiaţi, înlocuiţi în toamnă cu alţii tineri, la Constanţa

336
Arborii bătrâni şi tăiaţi, înlocuiţi în toamnă cu alţii tineri, la Constanţa - xarborii-1629981078.jpg

Articole de la același autor

Tăierea arborilor uscați, scorburoși, periculoși pentru constănțeni, reducerea coroanelor, tăierea crengilor uscate și curățarea ramurilor sunt operațiuni absolut necesare care trebuie executate periodic de autoritățile publice locale. Din păcate, la Constanța, acest aspect a fost neglijat în ultimii 10 ani, de aceea, situația a scăpat de sub control.

„Anul acesta, după ce au acționat în curțile și în preajma unităților de învățământ, considerând că aceste zone sunt prioritare, echipele Primăriei Constanța au centralizat și verificat situațiile similare de pe întreg cuprinsul orașului și au stabilit cum vor acţiona. În această perioadă, echipele intervin în parcuri, în grădini publice, se răspunde solicitărilor venite de la constănțeni şi se recuperează timpul pierdut. Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Dar și în aceste cazuri vorbim despre arbori uscați ori scorburoși, periculoşi pentru rețelele de utilități, pietoni, clădiri sau mașini. Orice arbore tăiat va fi înlocuit în toamnă cu exemplare tinere și viguroase”, susţin reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, toate acțiunile asupra arborilor sunt efectuate de personal specializat, iar tăierea crengilor și a ramurilor uscate ale arborilor se face cu grijă, curat, fără a afecta scoarța în zona unde se aplică tăietura.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4055 secunde