Aproape 53.000 de doze de vaccin pandemic ajung astăzi la Constanța

309
Ministerul Sănătății a început, ieri, livrarea dozelor de vaccin împotriva virusului gripal AH1N1, produse de Institutul Cantacuzino, către direcțiile de sănătate publică din țară. Dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în cadrul ministerului, a anunțat că primele 250.000 doze au fost trimise către județele din Moldova și București, unde au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviri cu noua gripă. Până săptămâna viitoare vor fi livrate 1.090.000 doze către toate județele.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța așteaptă dozele de vaccin pandemic în cursul zilei de astăzi. "Prima tranșă, de 52.750 de doze de vaccin va sosi mâine (n.r. astăzi), sub paza jandarmilor, și va fi depozitată într-un sediu al direcției, unde avem o cameră frigorifică. Dozele trebuie păstrate la o temperatură între 2 și 8 grade Celsius", ne-a declarat dr. Constantin Dina, director coordonator DSP.
Începând de luni, dozele vor fi distribuite în vederea demarării vaccinării. "Vor fi distribuite medicilor școlari, pentru vaccinarea elevilor peste 16 ani, medicilor de familie, pentru vaccinarea studenților și către structurile Ministerului Administrației și Internelor, pentru vaccinarea personalului din subordine, respectiv polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi. Cadrele medicale vor fi vaccinate prin structurile proprii", a precizat directorul DSP. Urmează ca din ianuarie 2010, când va fi trimisă a doua tranșă de doze, să fie vaccinați și copiii cu vârste mai mici de 16 ani.
Până în prezent, în județul Constanța au fost confirmate 33 de îmbolnăviri de noua gripă. Ultimul caz a fost confirmat ieri, fiind vorba de o femeie. Dr. Mihaela Dinisov, director adjunct DSP, a afirmat că este vorba de un caz local, pacienta nu a călătorit peste hotare și nici nu a avut contact cu vreo persoană care a fost peste hotare.
La nivel național, autoritățile sanitare au înregistrat 2.666 de îmbolnăviri și două decese.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 26 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.9584 secunde