Apel la statele membre UE să-și testeze apa din canalizări pentru detectarea coronavirusului

250
Apel la statele membre UE să-și testeze apa din canalizări pentru detectarea coronavirusului - comisiaeuropeanaapellastatelemem-1620027986.jpg

Articole recomandate

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a făcut un apel la statele membre să testeze și să monitorizeze apa reziduală din canalizări în următoarele șase luni, în vederea detectării urmelor de coronavirus, relatează Politico.


„Este crucial ca țările UE să stabilească sisteme de monitorizare a apei uzate cât mai repede cu putință pentru a ne asigura că datele relevante sunt obținute și folosite de autoritățile sanitare”, a spus Sinkevicius într-un interviu publicat în ziarul german Welt am Sonntag.


În Europa, un număr de orașe și țări își testează deja apa reziduală ca măsură de combatere a pandemiei de coronavirus. Agenția pentru Sănătate din Irlanda folosește deja un program de urmărire a apei reziduale pentru a depista circulația virusului în diferite regiune. În riviera franceză, o analiză recentă a apei reziduale a arătat că prevalența virusului a scăzut în regiune.


„Monitorizarea apei uzate trebuie să fie integrată sistematic în strategiile naționale de testare pentru a detecta mai ușor circulația virusului. Ea poate fi un instrument adițional pentru a urmări evoluția pandemiei”, a adăugat comisarul pentru mediu.


Comisarul a mai recomandat ca eșantioanele să fie analizate de două ori pe lună în marile metropole europene pentru a vedea cum evoluează pandemia și care este prevalența virusului în diferite regiuni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5119 secunde