Apel de propuneri de proiecte, în programul pentru Bazinul Mării Negre

222
Apel de propuneri de proiecte, în programul pentru Bazinul Mării Negre - apelproiecte-1485965923.jpg

Articole de la același autor

Companiile care își desfășoară activitatea în zona bazinului Mării Negre pot aplica, începând de luna aceasta, pentru a obține fonduri europene în vederea dezvoltării de proiecte privind protecția mediului, creșterea oportunităților de comerț, reducerea deșeurilor.


Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014 - 2020 a lansat, la finele lunii ianuarie, primul apel de propuneri de proiecte în cadrul programului. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 31 mai 2017.


Programul Bazinul Mării Negre face parte din programele de Cooperare Transfrontalieră (CBC) ale Uniunii Europene finanțate prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI). Autoritatea de Management funcționează în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.


Se pot depune proiecte care contribuie la toate obiectivele specifice și prioritățile programului. Este vorba despre promovarea mediului de afaceri și a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre, promovarea în comun a mediului de afaceri și a antreprenoriatului în sectoarele turism și cultură, creșterea oportunităților de comerț transfrontalier și modernizarea în domeniul agriculturii și a sectoarelor conexe, promovarea unei politici de mediu coordonate și reducerea prin acțiuni comune a deșeurilor maritime în Bazinul Mării Negre, îmbunătățirea sistemului de monitorizare în comun a mediului și promovarea unor activități comune de conștientizare publică și a unor acțiuni comune împotriva deșeurile maritime și riverane.


Bugetul ENI disponibil pentru primul apel de propuneri de proiecte este de 19,65 milioane de euro. Valoarea grantului ENI acordat va fi de maximum 92 la sută din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pentru fiecare lider sau partener de proiect). Rata de cofinanțare trebuie să fie de cel puțin 8 la sută din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pentru fiecare lider sau partener de proiect).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1538 secunde