Apel de la Muftiatul Cultului Musulman

3225
Apel de la Muftiatul Cultului Musulman - muftiatcorona-1583875035.jpg

Articole de la același autor

În contextul răspândirii coronavirusului, muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a lansat un apel către membrii comunității să respecte recomandările autorităților, punctând, totodată, că una dintre principiile fundamentale ale omenirii este întreținerea sănătății. 


"Allah în Coranul cel Sfânt spune: «Allah îi iubește pe cei care se purifică (se curăță)» (Et-Tevbe cap. 9; versetul 108); «Și curăță veșmintele tale» (El-Mudessir cap. 74; versetul 4). Iar Profetul în relatările sale afirma: «Majoritatea oamenilor nu înțelege valoarea celor două lucruri - sănătatea și timpul». (relatat de Buhari). «Negreșit Allah este curat, iubește curățenia și iubește oamenii curați; aveți grijă de sănătate și de mediul înconjurător». (relatat de Muslim); «Acela dintre voi care înnoptează fără să se spele pe mâini, iar mai apoi a doua zi moare, să nu învinovățească pe nimeni altcineva». (relatat de Buhari); «Dacă într-un loc este carantină, nu vă duceți acolo. Iar dacă sunteți prinși în carantină, nu ieșiți de acolo» (relatat de Buhari). 
Curățenia face parte din credință. Omul este dator să aibă grijă de corpul primit ca zălog din partea Creatorului, iar unul dintre principiile fundamentale ale omenirii este întreținerea sănătății", a transmis muftiul Iusuf Muurat. 


"În contextul actual, ne confruntăm la nivel global cu virusul Covid-19. Facem apel la toți enoriașii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă și, de asemenea, să respecte toate măsurile și recomandările autorităților statului în această privință", a subliniat muftiul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde