Apel către femeile însărcinate să se vaccineze împotriva COVID-19. „După naştere, ar putea fi prea târziu!”

199
Apel către femeile însărcinate să se vaccineze împotriva COVID-19. „După naştere, ar putea fi prea târziu!” - apel-1634809118.jpg

Articole de la același autor

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2.

Medicii spun că milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul şi consideră că vaccinul este sigur pentru gravidă și făt şi că riscurile unor efecte adverse sunt minime, faţă de riscurile unor complicaţii date de infecţia cu SARS-CoV-2.

„Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul Sars-Cov-2 de peste cinci ori. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate Sars-Cov-2 de 11 ori. În plus, vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere”, susţine prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Biroului executiv al Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România.

Potrivit acestuia, vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau a masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID în schimb poate afecta grav fertilitatea. „Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână puteți să va protejați, împreună cu bebelușul”, mai subliniază medicul specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6288 secunde