Aparatură modernă pentru tratarea afecțiunilor urologice, la Spitalul Județean

Joi, 13 Decembrie 2018, 18:24
252
Constănțenii cu probleme urologice vor beneficia, de acum înainte, de intervenții chirurgicale de înaltă performanță, după ce conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) a achiziționat, recent, din fonduri proprii, o trusă de chirurgie endoscopică și instrumentarul necesar. Valoarea investiției se ridică la 319.800 lei, fără TVA.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, achiziția a fost posibilă în urma organizării unei licitații deschise. Ca urmare, datorită noilor echipamente, pacienții vor beneficia de diagnostice mai rapide și, mai ales, de tratamentul minim invaziv al patologiei urologice joase și înalte, care presupune: uretrocistoscopie, rezecție endoscopică bipolară pentru tumorile de vezică urinară și prostată, tratamentul litiazelor cu diverse localizări (uretră, prostată, vezică și uretere). Totodată, acest echipament este indicat și pentru rezolvarea endoscopică a complicațiilor urologice ale altor patologii, în special ginecologice (ex: endoprotezare ureterală pentru tumorile colului uterin).

"Avantajele noilor echipamente sunt multiple. Vorbim despre timpii scăzuți de spitalizare, evitarea patologiei asociate plăgilor după intervenții chirurgicale clasice și recuperare rapidă, cu reintegrare în societate. Echipa medicală din cadrul secției clinice Urologie abordează întreaga patologie urologică. Anul acesta, au fost efectuate 1.780 intervenții endoscopice și 354 intervenții chirurgicale clasice", a declarat conf. univ. dr. Felix Voinea, șeful secției Urologie din cadrul SCJU.

Pagina a fost generata in 0.3027 secunde