ANUNȚUL GUVERNULUI CARE AFECTEAZĂ TOȚI ROMÂNII! SALARIUL MINIM CREȘTE LA 1900 LEI. Cresc și punctul de pensie și indemnizația pentru mame

Ştire online publicată Joi, 26 Octombrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, în ședința de Guvern, că salariul minim crește la 1.900 lei de la 1 ianuarie 2018. Tot de la 1 ianuarie, crește și punctul de pensie, iar indemnizația minimă pentru creșterea copilului ajunge la1250 lei.


"Vă propunem o hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut pe țară să crească la 1.900 de lei la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă celei prevăzute în programul de guvernare, care era de 1550 de lei.


Indemnizația minimă de creștere a copilului va crește, tot de la 1 ianurie 2018, la 1250 de lei, față de 1233 cât este în prezent și nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la indicele social de referință care este astăzi de 500 de lei și indemnizația va fi de două ori și jumătate ISR.


Proiectul de ordonanță prevede creșterea punctului de pensie la 1100 de lei, iar pensia minimă la 640 de lei", a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în ședința de Guvern. 


Angajatorii vor plăti, de la 1 ianuarie 2018, o taxă de 2,25%, după mutarea contribuțiilor sociale la angajați, denumită „contribuția asiguratoare pentru muncă”, a anunțat, astăzi, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Acesta a declarat, la începutul ședinței de guvern, că toate contribuțiile rămase în sarcina angajatorului după transferarea CAS la angajați, de 2,75% în prezent, scad la 2,25%.


„Contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75%, după transferul de 20 de puncte la salariat, scad, de asemenea, la 2.25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente, concediu medical, creanțe salariale”, a declarat ministrul Finanțelor.
Reamintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, Ionuț Mișa a anunțat o taxă de solidaritate de 2%, susținând că este vorba despre „o directivă europeană care reglementează pentru fondul de salarii o anumita taxă. Aceasta o plătește angajatorul la fondul de salarii, să aibă și el o responsabilitate față de bugetul de stat”.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7772 secunde