€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Anunțul CNADNR care vizează toți șoferii

Ştire online publicată Sâmbătă, 27 Decembrie 2014. Autor: Cuget Liber Online.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat că va acționa preventiv împrăștiind materiale antiderapante, pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi, pe care există riscul formării lunecușului și poleiului, ca urmare a datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, informează Vocea Transilvaniei.


Mai exact, ANM a prognozat ninsori cu depunere a stratului de zăpadă de peste 4 cm, în intervalul 26.12.2014, ora 20.00 — 27.12.2014, ora 20.00, în județele Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița-Năsăud, pe drumurile naționale și europen.

"Atenționăm participanții la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente și a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafețe lunecoase cu suprafețe umede. De asemenea, împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe suprafața părții carosabile se acționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare” se arată într-un comunicat al CNADNR.

Totodată, conform documentului, o altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo, sus-menționate, se referă la monitorizarea modului în care își desfășoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA, pentru întreținerea pe timp de iarnă a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, scrie realitatea.net.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7617 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7943 secunde