Șantier în Complexul "Badea Cârțan". Continuă lucrările la Sala Polivalentă

2164

Articole de la același autor

Lucrările pentru ridicarea Sălii Polivalente din municipiul Constanța sunt în plină desfășurare. Deja o mare parte a perimetrului a fost pregătită, au fost dezafectate vechile terenuri de sport și mai multe anexe, pentru a face loc noii construcții.

Echipele contractorilor lucrează la foc automat pe șantierul din "Badea Cârțan".

În cursul zilei de ieri, în prezența mai multor reprezentanți ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei, a început și demolarea gardului unuia dintre stadioanele din zonă. Acolo va fi amenajată o parcare uriașă, care va deservi viitoarei săli. De altfel, potrivit lui Marian Filip, șeful Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Constanța, întregul amplasament măsoară aproximativ opt hectare.

"Am luat autorizație de desființare pentru o parte din corpuri și pentru desființarea gardului, pentru a putea avansa cu lucrarea și pregătirea terenului pentru construcție. Terenul este proprietatea Primăriei Constanța. În jurul sălii, vor fi amenajate parcare, alei de acces", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marian Filip, șeful Serviciului de Investiții.

De altfel, în centrul șantierului, deja a fost săpată o groapă imensă, unde va fi amplasată clădirea principală, a Sălii Polivalente.

"Lucrările se desfășoară pe o suprafață de aproximativ opt hectare, iar amprenta la sol a clădirii va fi în jur de 9.000 de metri. Va fi o construcție mare, cu cinci mii de locuri", a mai spus Marian Filip.

v v v

Construcția este finanțată de Compania Națională de Investiții, valoarea totală ridicându-se la 67.9 milioane de lei. Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri, dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 de locuri pentru presă și 150 de locuri VIP. Clădirea va cuprinde zona terenului de joc, cu caracter multifuncțional, dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte, și zona gradenelor.

De asemenea, va exista o sală de antrenamente, dimensionată conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Vor mai fi spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale. Nu vor lipsi însă nici zonele comerciale, cu cafenele și magazinele cu caracter sportiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.453 secunde