ANOFM ţine evidenţa tuturor contractelor de internship

Marţi, 12 Ianuarie 2021, 20:58
154
La ora actuală, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) gestionează Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship. Acest registru ţine, de fapt, evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship). În acelaşi timp, agenţia are obligaţia înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate. Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. La aceeaşi adresă pot fi consultate instrucţiunile de utilizare a registrului electronic.

Potrivit legii privind internshipul, anterior începerii activităţii de internship, organizaţiile-gazdă vor completa şi transmite datele din contracte în registrul de evidenţă al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizaţiei-gazdă, sau cu privire la contractul de internship, se va opera în registrul de evidenţă în termen de trei zile lucrătoare de la data apariţiei situaţiei ce a impus modificarea.

De precizat că neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidenţă electronic şi netransmiterea datelor şi informaţiilor din contractul de internship, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei. Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului, îmbunătăţirea abilităţilor practice şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2768 secunde