ANOFM încurajează cetățenii români din Franța să se reîntoarcă în țară

142
ANOFM încurajează cetățenii români din Franța să se reîntoarcă în țară - locuridemuncaanofm-1513177356.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a participat la o acțiune de informare, a comunității de cetățeni români din Franța, cu privire la măsurile pe care le implementează, pentru a încuraja reîntoarcerea acestora în țară. Evenimentul a fost organizat, în 12-13 decembrie la Paris, în colaborare cu Ambasada României în Republica Franceză și cu Pole – Emploi (Serviciul Public de Ocupare Franța). 


În vederea unei informări corespunzătoare asupra instrumentelor puse la dispoziție de furnizorii de servicii de ocupare din România și Franța, delegația ANOFM a prezentat măsurile derulate de Serviciul Public de Ocupare din țara noastră. Astfel, românii din diaspora au fost informați cu privire la sistemul asigurărilor pentru șomaj și măsurile pentru stimularea ocupării implementate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din România, precum și drepturile și obligațiile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, serviciile de asistență și consiliere oferite de ANOFM pentru demararea unei afaceri, primele de mobilitate, sistemul asigurărilor pentru șomaj (principii generale, eligibilitate, depunerea documentației, calculul indemnizației, exportul prestațiilor de șomaj, coordonatele organismelor competente) și activitatea specifică EURES.


Organizarea acestei acțiuni a fost stabilită în septembrie 2017, la Paris, în cadrul unei întrevederi dintre E.S. domnul Luca Niculescu, ambasadorul României în Republica Franceză și doamna Cristiana Barbu, președintele ANOFM. Această întrevedere a fost prilejuită de participarea delegației ANOFM la conferința internațională "Interacțiuni între Serviciile Publice de Ocupare și utilizatori", organizată de Asociația Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare (AMSPO), în colaborare cu "Pole Emploi", Serviciul Public de Ocupare din Franța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea, astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.9486 secunde