ANM. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

170
ANM. Cum va fi vremea în următoarele trei luni - vreme1373220201-1374838972.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada august - octombrie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.




Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


Astfel, în luna august, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice în vestul, sudul și sud-estul țării, iar în centru și nord vor fi valori termice apropiate de mediile multianuale. Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice și centrale, dar se vor situa sub normă în restul teritoriului.


În septembrie, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul țării, unde va putea avea valori ce vor depăși mediile climatologice. Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de ușor deficit în majoritatea regiunilor.


Iar în octombrie, valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul și sud-estul țării, unde vor fi posibile temperaturi peste mediile multianuale. Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3157 secunde