ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, la Constanța

Luni, 05 Ianuarie 2015, 16:14
135
Săptămâna aceasta începe cu vreme foarte rece, după care temperaturile își vor reveni la valorile normale pentru această perioadă.


Potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni, în Dobrogea, ne așteaptă vreme frumoasă, însă fără zăpadă.


Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


În Dobrogea, vremea devine deosebit de rece în primele zile ale intervalului de prognoză, iar între 7 și 9 ianuarie nopțile vor fi geroase, cu medii ale temperaturilor minime de -13, -12 grade, în timp ce valorile diurne vor scădea spre aproximativ -8 grade Celsius ( în 7 ianuarie). Între 8 și 11 ianuarie vremea se va încălzi, mediile regionale ale temperaturilor maxime vor urca până spre 7 grade, pentru ca apoi, până la sfârșitul perioadei de prognoză să nu se mai înregistreze variații semnificative ale regimului termic, astfel încât media maximelor va fi de 5, 7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -2, 0 grade, în general, caracterizând o vreme relativ caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie.


La începutul intervalului vor fi condiții pentru fulguieli trecătoare, dar pe data de 11 ianuarie precipitațiile, predominant sub formă de ploaie, se vor semnala pe arii extinse și vor fi moderate cantitativ. Ulterior doar izolat și trecător vor mai fi ploi slabe sau lapovițe.


Pagina a fost generata in 0.2726 secunde