ANM. Cod galben de caniculă și mâine în județul Constanța și pe litoral

97
ANM. Cod galben de caniculă și mâine în județul Constanța și pe litoral - codgalben-1375099857.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă în Dobrogea și pe litoral și pentru mâine, 30 iulie.
Potrivit meteorologilor, canicula va persista  marți și sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor înregistra valori de 26 – 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.




De asemenea, va fi instituit cod portocaliu în mai multe județe din sudul țării. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv municipiul București, temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități. 


Ulterior, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată țara. Îndeosebi seara și noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 de litri pe metru pătrat și se va semnala grindină.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5448 secunde