X
X
Mai multe ştiri online:

ANM avertizează: Cod galben de caniculă în Constanța. Vor fi până la 35 de grade

Ştire online publicată Duminică, 05 Iulie 2020. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină care intră în vigoare duminică, ora 12.00, până la ora 23.00, fiind afectate Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei.


În aceste zone vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.


Totodată, ANM a emis un cod galben pentru fenomene similare, valabil de duminică, ora 12.00 până luni ora 3.00, pentru  centrul și local sud-estul teritoriului, precum și zonele de deal și de munte. 


Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.


Pe de altă parte, meteorologii au emis un Cod galben de caniculă valabil de duminică, ora 10.00 până la ora 19.00.


În acest interval, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33…35 de grade.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3479 secunde