Angajații Apelor Române au plecat în concediu cu autoturismele instituției

639
Cinci angajați ai Direcției Dobrogea Litoral Apele Române vor fi cercetați pentru fals sub semnătură privată și alte infracțiuni, așa cum a declarat într-o conferință de presă Laurențiu Marin, șeful instituției. Este vorba de fostul director Gheorghe Babu, dar și de juriști, de reprezentanții birourilor tehnic și achiziții din cadrul instituției.
Laurențiu Marin îi acuză și de faptul că au amânat derularea unui contract de cadastrare a lacurilor din județul Constanța.
Nu este singura nemulțumire a noii conduceri. Laurențiu Marin reclamă faptul că factura telefoanelor pe anul trecut a fost foarte mare, de aproximativ 450.000 lei, că telefoanele de serviciu ale anga-jaților au ajuns la membrii familiei. La fel s-a procedat și cu autovehiculele instituției, cu care angajații Apelor Române au plecat în concedii.
Activitatea corpului de control a instituției a fost, practic, inexistentă, s-a plâns direc-torul DADL, iar probleme au apărut și în privința pazei instituției, unul dintre paznici fiind depistat cu o alcoolemie de 1,8%. În prezent, paza instituției este asigurată de o firmă privată de pază și protecție.
Nici ambarcațiunea achiziționată în urmă cu cinci luni, în valoare de patru milioane euro, nu avea parte de o mai bună protecție. La ora controlului, spre exemplu, nava era păzită de un singur paznic. La fața locului nu erau nici comandantul, nici șeful mecanic. În schimb, tot echipajul era pontat pentru toată luna februarie.
Laurențiu Marin ne-a mai dezvăluit și faptul că instituția a rămas fără bani de salarii și fără carburant, fiind pusă sub semnul întrebării și acțiunea de demolare a beach – barurilor de pe plaje, în condițiile în care, în luna decembrie 2008 s-au achiziționat 84 de aragazuri și 22 plite în baza unor contracte achitate integral.
Multe probleme ridică și angajații din Tulcea, care au adus la buget suma de 700.000 lei, în schimb au fost finanțați cu 8. 000.000 lei.
În cadrul instituției se practică nepotismul. Singurul exemplu care s-a dat în cadrul conferinței de presă a fost cel al Corinei Gheorghe, nepoata fostului prefect, Dănuț Culețu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7067 secunde