Angajații aflați în șomaj tehnic ar putea primi tichete de masă

350
Angajații aflați în șomaj tehnic ar putea primi tichete de masă - dd-1586256697.jpg

Articole recomandate

Un proiect de lege privind acordarea de tichete de masă pentru angajații aflați în șomaj tehnic a fost inițiat de deputatul Pro România Gabriela Podașcă, alături de parlamentari de la USR, UDMR, PSD și neafiliați, relatează Agerpres.

"Am inițiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD și neafiliați, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajații aflați în șomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci odată cu suspendarea activității le dispar și bonusurile sau indemnizația de hrană. Este un lucru absolut normal și de bun simț ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză. Astfel, am cerut ca: tichetele de masă să fie acordate exclusiv pe suport electronic; prevederea să fie aplicabilă atât angajaților care se află deja în șomaj tehnic, cât și celor care vor intra ulterior încetării stării de urgență; această măsură de sprijin să fie valabilă pe toată durata șomajului tehnic, inclusiv după încetarea stării de urgență", a precizat Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt al Pro România, într-un comunicat.

Ea a menționat că acest proiect trebuie dezbătut în procedură de urgență. "Noi, la Pro România, am gândit mereu soluții pe termen lung, pentru că noi înțelegem că adevărata criză va începe în momentul în care se termină epidemia. Toate proiectele legislative pe care le-am inițiat au venit în urma consultărilor sau solicitărilor unor parteneri sociali, tocmai pentru a ne asigura că răspundem corect unor nevoi reale. Hrana este esențială și asigurarea ei trebuie să fie o prioritate nenegociabilă pentru autoritățile statului. Susținem dezbaterea acestui proiect în procedură de urgență", a arătat Podașcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3445 secunde