Anchetă la Spitalul Județean Constanța: un pacient a murit după ce a căzut în curtea unității

293
Anchetă la Spitalul Județean Constanța: un pacient a murit după ce a căzut în curtea unității - anchetalaspitalpacientmort-1568570226.jpg

Articole de la același autor

O anchetă internă a fost demarată la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța, pentru a stabili împrejurările care au dus la decesul unui pacient, căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla în curtea unității medicale. 


Tragicul incident s-a petrecut sâmbătă seara, în jurul orei 20.00. Bărbatul în vârstă de 64 de ani, internat în spital în Secția Medicală II, a coborât în curtea unității medicale, moment în care i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ inconștient. El a fost găsit de un pacient și de agenții de pază, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, dar din păcate medicii nu au mai reușit să-l resusciteze, fiind declarat decesul. 


Referitor la respectivul incident, reprezentanții spitalului au precizat: "Pacientul a fost internat la începutul acestei săptămâni (n.r. - săptămâna trecută) din pricina hemoptiziilor repetate. La internare, bărbatului i s-a adus la cunoștință de către medicul curant că are contraindicație să părăsească salonul, singurul efort permis fiind deplasarea la grupul sanitar. În cursul serii de 14 septembrie, contrar indicațiilor medicale, pacientul a părăsit secția, coborând în curtea spitalului. Aici, a suferit o nouă hemoptizie masivă, fapt ce a dus la pierderea imediată a cunoștinței. Ulterior, acesta a fost observat de către un alt pacient și agentul de pază aflat în curtea unității care l-a anunțat pe agentul din Unitatea Primiri Urgențe. Imediat pacientul a fost preluat de către un echipaj  de ambulanță aflat în curtea spitalului și dus la UPU, direct pe camera de resuscitare (COD ROȘU). Medicii de gardă l-au intubat și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, după aproximativ o jumătate de oră, a fost constatat decesul. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sfântul Apostol Andrei» Constanța a demarat o anchetă internă în acest caz". 


Întrucât decesul nu ridică suspiciuni medico-legale, la nivelul Poliției nu a fost declanșată o anchetă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4314 secunde