Anca Dragu, mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah: Purtăm în spate o istorie grea

311
Anca Dragu, mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah: Purtăm în spate o istorie grea - ancadragufotostelutapopescu1-1616926459.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah, subliniind că niciodată şi niciunde nu trebuie să mai fim martorii antisemitismului şi "purtăm în spate o istorie grea, o greşeala uriaşă care nu a iertat nici ţara noastră".


"Niciodată şi niciunde nu trebuie să mai fim martorii antisemitismului. Indiferent de forma în care acesta se manifestă. Purtăm în spate o istorie grea, o greşeală uriaşă care nu a iertat nici ţara noastră. Şi tocmai greutatea ei trebuie să ne facă mai puternici în a combate acest flagel. Vreau să le transmit tuturor celor care sărbătoresc Pesah să fie mereu liberi, într-o lume în care noi toţi credem că e mai bună cu fiecare zi. Chag Pesah samech!", a scris Anca Dragu, într-un mesaj postat pe Facebook.


Evreii sărbătoresc începând de sâmbătă Pesahul, care se desfăşoară anual, conform calendarului religios ebraic, în perioada 15 - 23 a lunii Nisan (27 martie - 4 aprilie 2021), lună ce marchează începutul anului ecleziastic ebraic.


Sărbătorit de evrei în fiecare primăvară de peste 3.300 de ani, Pesahul simbolizează eliberarea din robia egipteană şi ieşirea din Egipt a evreilor conduşi de Moise şi cei 40 de ani de peregrinare prin deşert.


Dincolo de semnificaţia ei specială pentru poporul evreu, sărbătoarea de Pesah are o conotaţie universală, de celebrare a eliberării, a redobândirii demnităţii umane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6232 secunde