Amenzi uriașe pentru mizeriile de la terasele de pe litoral

189
Amenzi uriașe pentru mizeriile de la terasele de pe litoral - controaledsv-1503589665.jpg

Articole de la același autor

În numai trei zile, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat peste 100 de unități din stațiunile de pe litoral. Cu acest prilej, au fost găsite produse alimentare vândute în spații neaprobate sanitar-veterinar, condiții de igienă improprii și echipamente de lucru neîntreținute. De asemenea, multe din preparatele găsite erau depozitate în condiții necorespunzătoare. 


"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, patru restaurante, trei unități tip bufet, două unități tip fast food și o rulotă au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 21.000 de lei. Au fost emise o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru un restaurant și o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate tip bufet", a declarat președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Geronimo Brănescu. 


De asemenea, la solicitarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, inspectorii sanitari au efectuat un control în stațiunea Eforie, unde, în urma verificărilor efectuate, au sancționat contravențional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, au confiscat și au retras de la comercializare 340 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare. 


ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-centerului ANSVSA, 0800.826.787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.282 secunde