Amenzi pentru nerespectarea salariului minim pe economie

715
Amenzi pentru nerespectarea salariului minim pe economie - amenzisalarii-1486308570.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța îi va sancționa cu sume cuprinse între 300 și 2.000 lei pe patronii care nu le vor întocmi salariaților contracte individuale de muncă în care salariul minim de 1.450 lei nu este respectat. 


Reamintim că, începând de luna aceasta, a intrat în vigoare HG nr. 1 din data de 6 ianuarie 2017, care stabilește salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore, în medie, pe lună. 


În altă ordine de idei, luna trecută, Serviciul Control Relații de Muncă din cadrul ITM a verificat, în ianuarie, 210 agenți economici, din care 15 au fost sancționați cu suma de 86.300. În același timp, s-au dispus 235 măsuri cu termen de remediere a neconformităților depistate și au fost descoperite șapte persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul nu a fost transmis în REVISAL. 


Neconformitățile depistate constau în nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați; încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractelor; nerespectarea prevederilor privind acordarea drepturilor salariale restante și încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte. 


La rândul său, Serviciul Control Securitate și Sănătate în Muncă a verificat alți 173 angajatori, în cazul cărora au fost dispuse 350 măsuri de remediere a neconformităților și s-au aplicat patru amenzi contravenționale, în valoare de 8.500 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6021 secunde