Amenzi pentru neregulile descoperite pe litoral

223
Amenzi pentru neregulile descoperite pe litoral - amenzi-1562013970.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență  (ISU) "Dobrogea" vor efectua, vara aceasta, o serie de activități specifice, în vederea verificării unităților de turism, a restaurantelor, cluburilor etc.


În ultima săptămână, spre exemplu, în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 58 de obiective de turism și alimentație publică. 


Verificările au fost întreprinse pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora. În acest sens, la fața locului au fost depistate 397 deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 385 sancțiuni, respectiv 335 avertismente și 50 amenzi contravenționale, în valoare totală de 126.000 lei. Deficiențele se referă la neîntocmirea și/sau neavizarea planului de intervenție, la unele unități de turism; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguranță, pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice. Totodată, s-a constatat că unii agenți economici aveau mici defecțiuni și improvizații la instalațiile electrice aferentă construcțiilor.


Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost executate peste o sută de exerciții de evacuare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6404 secunde