Amenzi pentru constănțenii care nu declară dotarea locuințelor cu canalizare

263
Amenzi pentru constănțenii care nu declară dotarea locuințelor cu canalizare - amenzipentruconstanteni-1429632274.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care "uită" să declare că și-au dotat locuințele cu canalizare riscă să plătească amenzi usturătoare. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța solicită proprietarilor de clădiri situate în Palazu Mare să declare la agențiile fiscale, în termen de 30 de zile de la data avizului de racordare, dotarea imobilelor cu instalații de canalizare cu conducte prin care apele menajere sunt evacuate în rețeaua publică.

"Declararea acestor modificări este obligatorie întrucât imobilele care sunt dotate cumulativ cu instalații de apă, canalizare, electrice și de încălzire sunt impozitate diferențiat față de cele la care lipsește una din aceste dotări. Depășirea termenului legal pentru depunerea declarației fiscale se sancționează cu amendă de la 70 lei la 279 lei, cu posibilitatea achitării în 48 de ore a jumătate din valoarea minimă. Totodată, pe lângă sancțiunea amintită, contribuabilul va suporta și contravaloarea impozitului recalculat pentru toată perioada în care clădirea a fost dotată cu cele patru tipuri de utilități precum și majorările de întârziere calculate conform legislației în vigoare, aplicate sumei restante", explică directorul SPIT Constanța, Virginia Uzun.

"Declarația fiscală pentru stabilirea impozitului pe clădiri" poate fi descărcată de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane fizice" - "Documente declarare" - "Impozitul pe clădiri". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1589 secunde