Mai multe ştiri online:

Amenzi pentru constănțenii care aruncă zăpada pe stradă

Ştire online publicată Joi, 01 Martie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Iarna a lovit nemilos județul Constanța, chiar atunci când ne așteptam mai puțin. Primăvara debutează cu temperaturi negative record și cu un strat generos de zăpadă, cum nu am mai avut de ani de zile. Ultima zi a lui februarie 2018 ar putea intra în istoria meteorologiei dobrogene. Am avut de toate: tunete și fulgere la primele ore ale dimineții, viscol puternic la prânz și ninsori ca în povești după-amiază.


În Constanța, s-a circulat cu dificultate la primele ore ale dimineții, apoi utilajele au fost mobilizate și șoselele au fost curățate. Inutil, însă, căci în scurt timp s-a așezat strat nou de zăpadă. Cele mai multe probleme au fost pe trotuare și în stațiile de autobuz, numeroși din cei care s-au încumetat să iasă din casă fiind nevoiți să circule pe jos, pe carosabil.


Autoritățile locale au scos pe stradă toate utilajele disponibile. S-a acționat atât pe arterele principale, pe rutele mijloacelor de transport în comun, cât și pe cele secundare, în limita disponibilității. 


În total, 24 de utilaje tip lamă, patru utilaje tip lamă cu sărărițe, nouă sărărițe și 15 buldoexcavatoare au curățat zăpada de pe șosele și au împrăștiat cu material antiderapant. 


„Facem apel către constănțeni ca să nu arunce zăpada în locuri în care circulația rutieră și pietonală, pentru a nu îngreuna acțiunea de deszăpezire și pentru a putea fi eficienți”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța. 
Atenție, persoanele care aruncă zăpada în stradă riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 400 și 800 de lei pentru persoanele fizice și 800 – 1.000 de lei pentru persoanele juridice.


De asemenea, 110 angajați ai firmei de salubrizare, 20 de angajați de la spații verzi și 10 persoane asistate social au lucrat la îndepărtarea zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale. În adăpostul de urgență pentru sezonul rece se află, la această oră, 28 de persoane, unde primesc hrană și ceai cald.


„Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spații deschise și a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecțiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilități. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă și impermeabilă pentru a asigura protecție împotriva vântului. Protejarea extremităților și a feței este esențială în prevenirea apariției vergeturilor. De asemenea, recomandăm renunțarea la deplasările pe distanțe lungi, în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate adecvat sezonului”, mai spune cei de la primărie.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8628 secunde