Amenzi pentru cei care ignoră avertismentele salvamarilor! Se fac planuri pentru înființarea Poliției turistice

335
Amenzi pentru cei care ignoră avertismentele salvamarilor! Se fac planuri pentru înființarea Poliției turistice - politiaplajelor-1506442465.jpg

Articole de la același autor

Vara aceasta a fost plină de tragedii. Zeci de persoane au ignorat avertizările salvamarilor și au fost la un pas să se înece sau chiar au sfârșit în valuri. Incidentele au readus în atenție necesitatea unei sancțiuni pentru cei care nu iau în seamă steagul roșu de pe plajă sau semnalele salvamarilor.


Însuși ministrul Turismului, Mircea Dobre, susține ideea introducerii unui instrument care să-i sancționeze pe turiștii "neascultători". 


"Am început discuțiile pentru Poliția plajelor, mai precis Poliția turistică, pentru că va acoperi și alte zone. Trebuie să fim puțin serioși și să înțelegem un lucru: că statul vine și face o cheltuială publică pentru ceea ce înseamnă activitatea de salvamar. Când toți cetățenii sunt informați că există un pericol, cu acel steag, iar turistul nu ține cont de asemenea informare, în momentul în care salvamarul intervine implică o cheltuială suplimentară, dar apare și un risc, pentru că și el poate să pățească ceva. Tocmai de aceea este posibil să fie nevoie să introducem și noțiunea de o amendă. Pentru că avem și drepturi, dar avem și obligații în același timp. Dacă nu țin cont și intră într-o zonă de risc, atunci este clar că discutăm despre o sancțiune", a explicat ministrul Turismului.


Potrivit acestuia, au fost deja demarate unele discuții cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, ai Asociației Orașelor din România și ai Asociației Comunelor din România, pentru că autoritățile locale sunt cele care vor avea în subordine și vor finanța Poliția turistică. 


"Cred că trebuie să ne consultăm cu administrațiile locale, dacă există posibilități și condiții să introducem această Poliție turistică, în funcție de bugetele pe care le au. Trebuie să ascultăm ce spun și cei de la AMR, AOR și ACR, pentru că să faci sancțiuni este foarte ușor, însă trebuie creat un cadru legislativ și puse la punct toate detaliile", a mai spus Mircea Dobre. (A.P.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4586 secunde