Amenzi de peste un milion de lei pentru patronii constănțeni

405
Amenzi de peste un milion de lei pentru patronii constănțeni - amenzidepesteitm-1541780560.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au efectuat, luna trecută, o mulțime de controale la societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare pe diverse domenii de activitate.

La final, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au aplicat un număr de 77 sancțiuni, din care 59 amenzi, în valoare de 955.300 lei, și 18 avertismente. În plus, din cei 327 angajatori verificați, 27 au fost depistați că foloseau munca nedeclarată, fiind depistate 43 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

Angajatorii depistați cu muncă nedeclarată au fost sancționați cu amendă în valoare de 860.000 lei.

Deficiențele constatate de către inspectorii de muncă fac referire la nerespectarea prevederilor referitoare la evidența orelor de muncă prestate de salariați și nerespectarea prevederilor privind acordarea drepturilor salariale restante, contravaloarea concediilor de odihnă, precum și neplata orelor suplimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 August 2018
Stire din Social : Litoralul, luat  la puricat de ITM
Pagina a fost generata in 0.486 secunde