Amenzi de mii de lei pentru neregulile găsite în restaurantele de pe litoral

178
Amenzi de mii  de lei pentru neregulile găsite  în restaurantele  de pe litoral - amenzidsv-1535388119.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat în ultimele zile 177 de unități. Este vorba despre 70 de restaurante, patru pizzerii, șapte cantine, 21 de unități tip fast - food, cinci braserii, 15 unități tip bufet, nouă baruri, trei snack - baruri, două cafe - baruri, 24 de magazine alimentare, nouă laboratoare de cofetărie-patiserie, o rulotă, două tonete de înghețată, două supermarket-uri și două unități de produse congelate.

"În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, trei restaurante, patru unități tip fast-food, trei baruri și un laborator cofetărie-patiserie au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 19.200 de lei", precizează directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu.

Reamintim că A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival, 0786/577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA, 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3873 secunde