Amenzi de aproape jumătate de milion de euro pentru firmele din portul Agigea

255
Amenzi de aproape jumătate de milion de euro pentru firmele din portul Agigea - itm-1465140464.jpg

Articole de la același autor

În numai o săptămână, Inspecția Muncii a desfășurat zeci de acțiuni de control la transportatorii din portul Agigea. Au fost aplicate, în total, amenzi în valoare de 457.755 de euro, adică 2.059.900 de lei.

"Au fost depistate 118 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 17 erau din județul Constanța și 13 din Olt. În domeniul relațiilor de muncă, la nivel național au fost apli-cate amenzi în valoare de 1.640.900 de lei, din care 900.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut trei propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 400 de angajatori", a declarat directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, Eugen Bola.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 419.000 de lei. Angajatorii au co-municat către inspectoratele teri-toriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 773 de angajatori în domeniu.

"Suntem în plină campanie de control și verificare a angajatorilor care își desfășoară activitatea în domeniul transporturilor. Dată fiind importanța comercială și chiar strategică a Portului Constanța Sud - Agigea, am derulat o acțiune amplă pentru a verifica și modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la munca prestată de conducătorii auto în baza contractului individual de muncă, organizarea timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto, munca suplimentară, munca de noapte, repausul săptămânal și concediul de odihnă, acordarea tuturor drepturilor salariale și plata acestora pentru munca prestată, existența documentelor tehnice ale autovehiculului. Finalizarea controalelor se va face în perioada următoare. Pentru neregulile de-pistate, inspectorii de muncă vor dispune măsuri de remediere sau vor aplica sancțiuni contravenționale, după caz. Acțiunea și-a propus să prevină accidentele din port și conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor privind respectarea clauzelor contractuale, condițiilor de lucru, dar și respectarea regulilor de securitatea muncii, reducând în acest fel efectele sociale și economice negative", a explicat Danteș Nicolae Bratu, inspectorul general de stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4057 secunde