Amendă de 65 de mii de lei pentru magazinele și cantinele Adivin din Constanța

217
Amendă de 65 de mii de lei pentru magazinele și cantinele Adivin din Constanța - adivin-1522307820.jpg

Articole de la același autor

Comisarii Protecției Consumatorilor din Constanța au verificat, zilele trecute, magazinele și cantinele firmei Adivin din Constanța și au aplicat o amendă record de 65.000 de lei pentru neregulile găsite.


"Am identificat la vânzare produse lactate și produse de carne expirate, spații de depozitare cu rafturi ruginite și neigienizate și produse fără elemente de identificare. De asemenea, la data și ora controlului, la unitatea restaurant-autoservire s-a constatat faptul că spațiile de depozitare și pregătire a preparatelor culinare erau murdare și neigienizate, pavimentul era murdar și alunecos. Produsele folosite la prepararea preparatelor culinare erau fie expirate, fie fără elemente de caracterizare și identificare, întrunind elementele unor produse nesigure. Nu s-au putut prezenta documente de proveniență pentru aceste preparate folosite ca ingrediente, existând chiar suspiciunea rezonabilă că parte din ingredientele folosite provin din produsele comercializate în magazinul universal și al căror termen fără valabilitate a fost depășit", explică Horia Constantinescu, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.


Potrivit acestuia, au fost aplicate mai multe amenzi: 10.000 de lei pentru produse și proceduri nesigure, carne și preparate culinare fără elemente de identificare – 1.500 de lei plătibil în 48 de ore, 15.000 lei pentru produse cosmetice fără adresă, nume importator și jucării fără importator – 4.000 de lei, cu 2.000 de lei plătibili în 48 de ore. De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a activității pentru activitatea de restaurant și au fost retrase de la comercializate sute de produse alimentare neconforme.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3216 secunde