Amendă aplicată companiei Telekom Mobile pentru incidentul de securitate din luna martie 2018

134
Amendă aplicată companiei Telekom Mobile pentru incidentul de securitate din luna martie 2018 - amendatelekom-1527154784.jpg

Articole de la același autor

ANCOM a sancționat Telekom Romania Mobile Communications cu două amenzi contravenționale în cuantum total de 1.100.000 de lei pentru nerespectarea obligației prevăzute în Licența de utilizare a frecvențelor radio deținută de a se asigura că indisponibilitatea rețelei este mai mică de 35 de minute într-un interval de referința de șase luni și, respectiv, nerespectarea obligației de a păstra log-urile de rețea la nivelul de granularitate din Licență. 


"Analiza documentelor transmise de catre Telekom Mobile cu privire la incidentul de securitate care i-a afectat rețeaua în luna martie a acestui an a arătat că au fost încălcări grave ale condițiilor de disponibilitate ale serviciilor furnizate către utilizatori. A fost cel mai grav incident înregistrat pe piața comunicațiilor electronice din România, prin urmare am aplicat acestui furnizor două amenzi în valoare totală de 1.100.000 de lei", a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Conform obligațiilor asumate prin licența de utilizare a frecventelor radio, furnizorul trebuie să se asigure că indisponibilitatea rețelei nu depășește 35 de minute pe o perioada de șase luni. Pentru că indisponibilitatea rețelei a avut consecințe grave, afectându-le utilizatorilor posibilitatea de a realiza convorbiri, de a accesa serviciile de poșta electronica, de a accesa serviciile de supraveghere de la distanță a persoanelor sau de a telecomanda dispozitive de siguranță/protecție, Telekom Mobile a primit o amendă în valoare de 600.000 de lei.


O altă obligație prevăzută în Licentță prevede ca furnizorul să păstreze log-urile de rețea înregistrate pentru o perioadă de șase luni, instrumente folosite pentru a putea demonstra Autorității disponibilitatea rețelei conform cerințelor impuse. Astfel, furnizorul nu a putut îndeplini cererea ANCOM de a transmite log-urile de rețea înregistrate pentru ultimele șase luni la nivelul de granularitate din Licență, generând astfel dificultăți în ceea ce privește analiza efectuată pentru a determina gradul real de indisponibilitate a rețelei Telekom Mobile în data de 5 martie 2018. Pentru această abatere, autoritatea a aplicat o amendă în valoare de 500.000 de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0179 secunde