Alte localităţi din judeţul Constanţa trec peste indicele de 1.5. Ce măsuri au luat autorităţile

641
Alte localităţi din judeţul Constanţa trec peste indicele de 1.5. Ce măsuri au luat autorităţile - 1-1603811443.jpg
Astăzi, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 54 și 55 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd constatarea încadrării localității Ovidiu în rata de incidență cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori și modificarea scenariilor de funcționare în 10 unități de învățământ din județul Constanța.


Astfel, în urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Ovidiu să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanța, Art.4.1 și Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măștii de protecție la interior, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate, șamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.


În aceeași ședință a CJSU, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul Școlii Primare „Colibri” Constanța (până pe 10 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a, doi elevi confirmați), Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari (până pe 10 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare, un cadru didactic confirmat) și al Grădiniței cu Program Prelungit „Norocel” Constanța (până pe data de 10 noiembrie, o asistentă medicală confirmată).


De asemenea, Liceul Teoretic „Pontus Euxinus” Lumina trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 de locuitori, în localitatea Lumina.


Alte patru unități de învățământ trec din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanța, Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar, Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian și Grădinița „Colibri” Constanța.


Totodată, ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate sub 1/1.000 de locuitori în localitatea Tuzla, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla și Grădinița cu Program Normal Tuzla trec din scenariul 2, în scenariul 1.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9022 secunde