Alo, ANAF? Cine protejează din umbră afacerea cu microbuze maxi-taxi

8554
24

Articole de la același autor

Odată cu sosirea verii și a turiștilor, la Constanța, transportul în comun este din ce în ce mai aglomerat. Așa se face că microbuzele maxi-taxi circulă cu zeci de oameni îndesați ca sardinele, iar șoferii fac mici averi din taxare.

Constănțenii care merg zilnic la și de la muncă folosind aceste mijloace de transport se plâng că nu primesc tichet atunci când achită contravaloarea călătoriei și sunt nevoiți să se înghesuie în picioare, lângă turiști cu colace și umbreluțe în brațe. În ciuda acestor condiții, este singura soluție să ajungă repede acolo unde au treabă, pe traseele unde nu circulă autobuzele RATC.

"De când a început vara, este o nebunie cu transportul. Patronul restaurantului unde lucrez ne decontează biletele de transport, dus-întors, dar șoferul nu ne dă tichet. Nu doar nouă, ci tuturor călătorilor. Turiștilor nici atât. Doi lei dus, doi lei întors, pentru noi sunt niște bani, iar dacă patronul s-a oferit să-i suporte el, de ce să nu fie așa? Pentru că vrea un șofer care poate pleacă cu 200 de lei pe seară, acasă? Unde este ANAF-ul atunci când se fac astfel de încălcări ale legii? Inspectorii se iau de bătrânele care stau cu verdeață în piață, dar pe marii evazioniști nu-i văd. Cine îi protejează pe aceștia?", se întreabă Ion Băjenaru, din Constanța, lucrător la un restaurant din nordul stațiunii Mamaia.

Bărbatul spune că, deși numărul călătorilor a crescut simțitor în ultima perioadă, în stațiunea Mamaia, nu a fost suplimentat și numărul mașinilor maxi-taxi.

"Seara, suntem zeci de oameni în stație, către Constanța. Cine să se urce, turiștii, care sunt cu copii și bagaje, sau noi, care venim după o zi de muncă, de de-abia mai stăm pe picioare? Așteptăm jumătate de oră în stație. Autobuzele RATC care au fost băgate acum pe traseu nu rezolvă situația, pentru că ne lasă departe, trebuie să mai schimbăm un mijloc de transport, să mai plătim un bilet, ne costă prea mult", s-a mai plâns constănțeanul.

O călătorie obișnuită

Recent, am făcut și noi o călătorie cu maxi-taxi, de la Casa de Cultură, până la Cazino, în Mamaia. I-am spus șoferului unde vrem să ajungem și ne-a cerut doi lei de persoană, pentru care nu am văzut niciun tichet. Când am urcat, microbuzul era deja plin, toate scaunele erau ocupate, iar în picioare stăteam vreo șapte - opt persoane. Până la stația de la City Park, deja nu mai aveau unde să se urce alți oameni. Cu toate acestea, șoferul oprea de fiecare dată când vreun pieton îi făcea cu mâna. Ajunseserăm, la un moment dat, să stăm unii peste alții, la propriu.

Când a intrat în Mamaia, deja de-venise insuportabil. Noroc că au mai coborât vreo trei persoane la terenurile de tenis de la Neptun și încă vreo trei persoane la următoarea stație. Apoi, la Cazino, s-a golit pe jumătate microbuzul. În tot acest timp, șoferul a vorbit la telefon, cu căști, ce-i drept. Din conversația care se auzea fără prea mare efort, am înțeles că șoferul făcea întrecere cu alt microbuz, ca să ajungă primul în stație și să ia toți călătorii.

Am încercat să aflăm și opinia reprezentanților firmei de transport, dar am fost pasați de la un birou la altul până ce nu ni s-a mai răspuns la telefon. 

Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
y
29 iunie 2015
y

De astia ar trebui sa se ocupe aia de la militia rutiera, dar n-o fac ca astia cu microbuzele cotizeaza lunar la ei si la aia de la arr.

justitiarul
29 iunie 2015
pai da ...

Pai cum plm ...hai sa lasam si taxiurile sa circule cu 10 persoane ca doar e democratie nu ? Gatu mamii lor de militieni , la CityPark sunt toata ziua pe astia nu-i vad ??

Pintea
29 iunie 2015
Nu exista alternativa

Sarim la gatul operatorilor de maxi-taxi fara motiv. Daca autoritatile ar dori stoparea evaziunii s-ar face controale inainte de intrarea in Mamaia iar soferii s-ar lecui .Problema este ca nu exista o altenativa la transportul de maxi-taxi.Decat fel si fel de bazaconii de trasee cu nume de balene sirene in lunile iulie august intre Gara si Mamaia via Lapusneanu trebuia infiintat un traseu estival. Autobuzele de pe linia 100 plus cele de pe linia 40 C puteau sa asigure un trasport civilizat pentru calatori. Asta arata lipsa de respect al autoritatilor locale fata de cetatean.Prefera sa dea 40000 de abonamente gratuite din banii nostrii dar sa asigure un transport in comun civilizat pentru locuitori intre Mamaia si Gara au jena Cand ai masina de serviciu,aer conditionat nu iti pasa de ceilalti .Sa vedeti la anul cand vor fi alegerile locale toate partdele vor veni cu sacii plini de gogosele si minciunele.

mihaela
29 iunie 2015
lucrator CEDE Bucuresti

Buna ziua. ...multi dintre noi vb dar fapte baa mergind de la constanta hirsova am vz ca soferu mikrobuzului nu a dat niki un bilet la vreun calator. Miam scos legitimatia si ea aratato cibe sunt si lam intrebat dece nu da bilete ....a inceput cu ....lala. In fata mea nu sa putut justifica cu nimik macar sa fie in regula liceenta de transport in alte zile mergind la jud hirsova pentru prob mam dus din nou in autogara Hirsova acolo am urcat i mikrobuz dupa ce am platit bilet sau urcat doi indivizi cerindumi sa ma legitimez in fata lor fiind ca lwam cerut bilete la sofeii care fac ruta ct hsv am fost amenintata agresata noi nu avem niki o putere niki anafu din cauza ca prindem unu cu asa ceva ....acum e la moda se anunta unul pe altul ....mai luam si bataie de la soferi chiar si patroni ..nu ne prezinta niki un document .....singuru lucru trebuie o echipa de jandarmi si cu anf asa ii dam la omenie

Constantean
29 iunie 2015
RATC

Se vaita ca nu merge afacrea RATC ! Sa faca biletul 1leu sau 1,2 lei calatoria,sa vezi cum se umple autobuzul care oricum are capacitate mult mai mare decat microbuzul( si consumul dublu decat microbuzul)

Wiz
29 iunie 2015
RATC-ul de ce tace ?

Ei pot rezolva problema asta ! Ceva se intampla , sunt interese la mijloc , ceva este.... . RATC-ul le poate da o lovitura dura, pot face niste trasee si niste costuri de transport civilizate de ai spulbera peDubisti . Si primaria are un cuvant de spus , dar tac ! PRIMARIA SI RATC-UL TREBIUE SA IASA IN FATA SI SA NE SPUNA CE AU DE GAND VIS-A-VIS DE TRANSPORTUL LOCAL DE PERSOANE DIN CONSTANTA , CE SE INTAMPLA ACUM CU SIRENE SI DELFINI ESTE O BATAIE DE JOC !

CALATOR
29 iunie 2015
Maxi-Taxi

In legea transportului public de persoane NU exista maxi-taxi sau microbuz....se poate verifica.......cine protejaza?...ha,ha,ha.......chiar nu esti din Constanta, autorule......inteaba in jur....MITREA, BABINCIUC, MAZARE, MOGA, ..PSD-UL......SINGURII PERDANTI.....LOCUITORII ORASULUI.......RATC POATE REDEVENI UN OPERATOR METROPOLITAN DE TRANSPORT.......DAR CU OAMENI FARA VIZIUNE NU SE POATE

Pintea
29 iunie 2015
Oras civilizat

Regia Autonomă de Transport Brașov a anunțat călătorii că, din 1 iulie, un bilet de doi lei va fi valabil timp de 50 de minute, pe toate mijloacele de transport în comun. Amenda pentru calatorie fara bilet ramane neschimbata - 60 de lei. Am intrat pe site-ul RATC : PENTRU O CALATORIE FARA BILET SAU ABONAMENT CALATORUL ESTE OBLIGAT SA ACHITE : conform PROCESULUI VERBAL primit de la controlori , suma de 100 lei, la chioscurile R.A.T.C. IN TERMEN DE 48 ORE sau: 200 lei la sediul SC. CLEAN CONTROL str.Egretei nr.13 A (langa Piata CET). Vedeti diferenta intre o administratie pusa in slujba cetateanului si o administratie care nu are mila fata de contribuabilii sai. La Brasov amenda 60 lei la Constanta 200 lei.Jaf la drumul mare.

CALATOR
29 iunie 2015
maxi - taxi

Dar de ce conteaza amenda mai mica?....de ce sa nu iti iei bilet ??????...stii ca in .....vIENA, SA ZICEM......AMENDA ESTE 120 DE EURO?...LA UN COST AL BILETULUI DE 1,8 EURO?......FA SINGUR CALCULELE

Răspuns la: Oras civilizat
Adăugat de : Pintea, 29 iunie 2015
Regia Autonomă de Transport Brașov a anunțat călătorii că, din 1 iulie, un bilet de doi lei va fi valabil timp de 50 de minute, pe toate...
vlad
29 iunie 2015
maxi-taxi

Sunt din constanta si circul zilnic !!! Intradevar este o mare inghesuiala dar cu biletele nu ai dreptate !!! Nu le vrea nimeni ,sta soferu cu biletul in mana !! Face-ti o încercare si cereți 10 bilete pt ca le decontați ! O sa primiti fara problema !!!! Așa ca nu mai împuți presa cu articole la comanda ! Suntem conștienți de mafia PSD dar scrie ceva concret nu mai bate câmpii ca tre sa pupi in cur pe cineva

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.787 secunde