Algeria va produce un vaccin anticoronavirus chinezesc

Duminică, 25 Iulie 2021, 08:45
195
Algeria va produce la nivel local vaccinul anticoronavirus al companiei chineze Sinovac, a indicat sâmbătă, Ministerul industriei farmaceutice, în contextul în care cea mai populată ţară din Maghreb se confruntă, la fel ca vecinii săi, cu recrudescenţa pandemiei, notează AFP, citată de Agerpres.

O echipă de experţi chinezi a sosit vineri pentru a inspecta echipamentele şi materialele destinate producerii vaccinului Sinovac într-o uzină a grupului farmaceutic de stat Saidal, la Constantine (est), potrivit unui comunicat al ministerului.

Delegaţia va efectua "evaluări tehnice la nivelul unităţii de producţie care aparţine de Grupul Saidal, imediat ce seva încheia perioada de izolare sanitară", a precizat ministerul.

Aceasta inspecţie este o "etapă foarte importantă în planificarea producţiei vaccinului chinezesc în Algeria", a adăugat documentul, fără să precizeze o dată pentru lansarea producţiei.

Este al doilea vaccin anti-COVID-19 produs în ţară. De la începutul pandemiei în ţară, au fost înregistrate - oficial - 160.868 de contaminări şi peste 4.000 de decese. Recordul cotidian de infecţii a fost doborât vineri, cu 1.350 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pagina a fost generata in 0.5331 secunde