Algele din Marea Neagră ar putea fi folosite pentru producerea de fertilizatori pentru agricultură

301
Algele din Marea Neagră ar putea fi folosite pentru producerea de fertilizatori pentru agricultură - alge-1598368358.jpg

Articole de la același autor

Algele le-au dat multe bătăi de cap operatorilor de plaje, anul acesta. Fenomenul s-a manifestat agresiv, pe tot parcursul sezonului estival, iar echipele Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au fost nevoite să solicite sprijin din colegii din țară.

Și, dacă tot sunt atât de multe alge și, deocamdată, nu au fost identificate soluțiile tehnice pentru împiedicarea lor să ajungă la mal, directorul general al ABADL, Bogdan Bola, caută variante pentru a valorifica tonele de plante colectate de pe plaje.

"În cadrul Comitetului de Direcție, reunit, săptămâna trecută, la ABADL, cel mai important aspect discutat a fost realizarea unui proiect prin care să fie valorificate algele din Marea Neagră. Mai exact, se ia în plan realizarea unei stații în care toată cantitatea de alge colectată să fie depozitată, procesată și valorificată unor societăți comerciale. Acestea vor obține de la noi materia primă pentru realizarea diferitelor produse derivate din algele marine, spre exemplu: biodiesel, fertilizatori pentru agricultură (îngrășământ natural), utilizarea lor în industria farmaceutică sau pentru sanatoriile balneo", a explicat Bogdan Bola. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7893 secunde