Alexandru Rafila: Testele rapide detectează și noua tupină de coronavirus, dar ele nu pot face diferența între tulpini

247
Alexandru Rafila: Testele rapide detectează și noua tupină de coronavirus, dar ele nu pot face diferența între tulpini - rafila-1610204202.jpg

Articole recomandate

Profesorul Alexandru Rafila a declarat sâmbătă că testele rapide detectează și noua tupină de coronavirus, dar ele nu pot face diferența între tulpini, informează Antena3.


”Ele detectează și noua tulpină, dar nu fac niciun fel de diferență între noua tulpină și tulpina clasică. Nu are niciun fel de putere discrimatorie testul antigenic.


Apropo de extinderea testării rapide, acum cea care e luată în considerare e cea de la unitățile și compartimentele de primiri urgențe. Poate ar fi o idee bună de extindere a testării pe bază de antigen și în alte unități medicale, inclusiv la medicii de familie. Procedura, e clar, trebuie realizată de personal calificat. Deci dacă facem noi acasă, să zic așa, nu avem certitudinea că testul este bine realizat”, a explicat Alexandru Rafila la B1 TV.


Alexandru Rafila a mai declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de infectări cu coronavirus.


”Cu cât circulă mai mult virusul, cu cât îl lași să se transmită mai mult, prin multiplicare, apar mutații, ori asta e de fapt filosofia acestei campanii de vaccinare. Această campanie de vaccinare are ca scop limitarea transmiterii, că n-o să poată să elimine transmiterea, în mod evident, dar e important ca transmiterea să fie foarte mult redusă, să nu mai fie comunitară, să fie sporadică. Lucrul ăsta trebuie în mod evident să se coreleze cu o foarte bună campanie de informare a publicului referitoare la vaccin”, a mai declarat Alexandru Rafila. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9453 secunde