Alexandru Rafila: "Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică"

283
Alexandru Rafila:

Articole recomandate

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat luni că în mod sigur în acest an vom purta mască, iar renunţarea la ea va fi "o decizie tehnică" şi se va baza pe studii ştiinţifice, potrivit Agerpres.


"Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice realizate de organisme internaţionale, de exemplu Centrul European de Control al Bolilor, va exista o poziţie din partea Uniunii Europene care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar dacă acest obiectiv, al unei acoperiri vaccinale de 70%, va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care, în funcţie de fiecare stat, vor fi adoptate", a spus Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, întrebat când crede că se va renunţa la masca de protecţie.


Întrebat dacă este de acord cu medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit căruia vom purta mască încă doi ani, Rafila a spus: "Mie nu îmi plac aceste predicţii care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi, decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populaţiei în UE se va realiza, se vor realiza şi studii care să recomande prelungirea utilizării măştii sau o scurtare a intervalului de utilizare a măştii. Cu siguranţă în acest an vom purta mască".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5926 secunde