Alexandru Rafila propune folosirea măștilor și în casă, atunci când copiii interacționează cu bunicii

167
Alexandru Rafila propune folosirea măștilor și în casă, atunci când copiii interacționează cu bunicii - mascacopil-1598250793.jpg

Articole recomandate

După începerea anului școlar, măștile de protecție ar putea fi folosite și în casă, spune profesorul Alexandru Rafila. Ar fi o măsură necesară, mai ales în locuințele în care copiii intră în contact cu bunicii, a declarat reprezentantul României la OMS, la Digi24, în emisiunea "În fața ta".


Alexandru Rafila este sigur că vom asista la o creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 odată cu începerea noului an școlar. El a arătat că fiecare țară s-a confruntat cu această problemă, însă în România ar putea fi o evoluție îngrijorătoare, dacă până atunci nu intrăm pe o pantă descrescătoare a infecțiilor cu noul coronavirus și continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 și 1.400 de cazuri noi.


Tocmai de aceea, spune profesorul, ar trebui regândită interacțiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea școlii. Asta s-ar putea face printr-un set de reguli proprii stabilite în fiecare familie, în fiecare casă. Spre exemplu, atunci când are loc o interacțiune între copil și bunic, fiecare dintre ei să poarte mască sau să respecte pe cât posibil o anumită distanțare.


"Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea școlii ar fi regândirea interacțiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacțiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanță, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca și în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, și o utilizează și el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea școlilor în mod evident", a arătat profesorul Alexandru Rafila.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4461 secunde