Alexandru Rafila: După încheierea vacanței, procentajul zilnic al testelor pozitive va crește

188
Alexandru Rafila: După încheierea vacanței, procentajul zilnic al testelor pozitive va crește - profimedia0494787899-1599324223.jpg

Articole recomandate

Odată cu încheierea sezonului vacanțelor este de așteptat o creștere a procentajului testelor pozitive, pentru că pe măsură ce testele care se fac la solicitare dispar, practic vor rămâne doar testele pentru cei care se încadrează la definiția de caz, atrage atenția profesorul Alexandru Rafila, potrivit Digi24.


"Atenție, dacă vom discuta despre o creștere de cazuri în perioada următoare, această creștere va fi dublată și de creșterea numărului de teste (pozitive), dar nu pentru că cineva crește sau scade numărul de teste artificial, ci pentru că ai mai multe persoane care se încadrează în definițiile furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică", a declarat profesorul Rafila la Digi24.


În acest moment, o bună parte din testele care se fac în România se fac la cerere, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de aceste teste pentru a merge în vacanță în străinătate. Nu înseamnă că după ce nu va mai exista această cerere, capacitatea de testare a României scade, a precizat profesorul Rafila. Însă laboratoarele private de testare vor rămâne cu o capacitate neutilizată, a adăugat el.


De pildă, potrivit datelor prezentate de autorități sâmbătă, 5 septembrie, fuseseră efectuate în ultimele 24 de ore un număr de 22.380 de teste. Dintre acestea, 13.081 au fost în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.299 la cerere.


Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.923.620 de teste. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9622 secunde