ALERTĂ. Poluare cu păcură, în Portul Midia Năvodari

334

Articole de la același autor

Este alertă de poluare cu păcură în Portul Midia Năvodari. Potrivit reprezentanţilor Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, joi dimineaţă, 28 octombrie, în jurul orei 2, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart.

A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal și 20% s-a scurs între navă și cheu.

Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

“A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare. În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate și dotate corespunzător după plecarea navei. Este și o suprafață de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranță”, precitează reprezentanţii ABADL.

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral sunt la fața locului, urmează să fie aplicate sancțiuni.

Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.184 secunde