ALERTĂ! Nouă medicamente împotriva tusei, retrase de pe piață

310
ALERTĂ! Nouă medicamente împotriva tusei, retrase de pe piață - medicamentepentruracealagripasiv-1550486902.jpg

Articole recomandate

Alertă după ce Agenția Europeană a medicamentului a interzis nouă medicamente împotriva tusei. Pastilele sunt suspectate că ar provoca tulburari cardiace.


Produsele care au ca substanță activă fenspirida ar provoca tulburări cardiace, iar pacienții sunt sfătuiți să întrerupă imediat tratamentul.


În ultimii ani, mai mulți pacienți care foloseau aceste medicamente au raportat tulburări bruște de ritm cardiac. S-a dispus efectuarea unor așa-zise "teste non-clinice", adică pe animale. Rezultatele au venit zilele trecute și au confirmat o relație cauză-efect între tratament și modificarea bătăilor inimii.


Inițial, doar un producător a dispus retragerea voluntară a produsului său. Acum, Agenția Europeană a Medicamentului a hotărât scoaterea de la raft și punerea sub carantină a tuturor medicamentelor cu această substanță activă, până la finalizarea unor noi teste de siguranță.


Medicii sunt rugați să își informeze pacienții cât mai urgent că trebuie să întrerupă tratamentul cu pastilele periculoase.


Medicamentele se află pe piață de mai bine de 10 ani și erau prescrise chiar și copiilor de peste 2 ani, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0564 secunde