Alertă în România! 1.500 de kg de carne de pui importată din Polonia, depistată cu Salmonella
3581
Articole recomandate
MAE: Atenţionare de călătorie pentru Franța, posibile perturbări ale traficului aerian
24 Aprilie 2024
Ştefan (Poşta Română): Până de sărbători putem livra pensiile; depinde când ne intră banii în conturi
24 Aprilie 2024
Bine de ştiut! Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, despre alimentele falsificate vândute românilor, în pieţe şi magazine
24 Aprilie 2024
Un nou concept pe piața muncii: puteţi angaja alte persoane pentru activităţile casnice
24 Aprilie 2024
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje depistarea bacteriei Salmonella în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre provenit din Polonia, însă nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept de pui și frigărui nu a ajuns la comercializare, a anunțat, miercuri, ANSVSA.
"În cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigărui de pui crud congelat) și le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Bihor. Materia primă (piept de pui congelat) folosită pentru obținerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obținerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unității", se arată înr-un comunicat citat de Agerpres.
Determinările de laborator au pus în evidență prezența Salmonella spp. în probele analizate și, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Național de Referință a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. În urma emiterii buletinelor de analiză, produsul finit și materia primă au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui și frigărui) în care s-a depistat prezența Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.
Determinările de laborator au pus în evidență prezența Salmonella spp. în probele analizate și, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Național de Referință a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. În urma emiterii buletinelor de analiză, produsul finit și materia primă au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui și frigărui) în care s-a depistat prezența Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 03 Mai 2016
Miercuri, 27 Aprilie 2016
Marţi, 26 Aprilie 2016
Luni, 25 Aprilie 2016
Marţi, 19 Aprilie 2016
Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
Vineri, 15 Aprilie 2016
Luni, 09 Mai 2016
Joi, 28 Aprilie 2016
Marţi, 26 Aprilie 2016