Alertă în Parcul Tăbăcăriei. Un șarpe a băgat spaimă în mămici și copii

347
Alertă în Parcul Tăbăcăriei. Un șarpe a băgat spaimă în mămici și copii - sarpe2-1526398580.jpg

Articole de la același autor

Panică mare, ieri, în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, după ce un șarpe a apărut, brusc, pe una dintre alei. Mămicile care se aflau la acel moment cu copiii prin zonă s-au speriat ca nu cumva reptila să le muște puii și să ajungă, apoi, cu ei la spital. Martorii spun că șarpele a ieșit din iarbă în apropierea locului de joacă și că mulți copii au tras o sperietură zdravănă. 


"Abia ajunsesem în parc și la doar câteva minute am dat nas în nas cu șarpele. Cel mic a început să plângă, pentru că l-am smucit, fiindcă el avea impresia că este de jucărie, așa cum este cel de acasă. Ar trebui ca administratorii parcului să fie mai atenți la ce jivine se mai plimbă printre noi și să ia măsuri", ne-a declarat Corina, o constănțeancă martoră la eveniment. 


Cert este că, până să intervină oamenii, primul care a ajuns la șarpe a fost un pescăruș, căruia i s-a părut foarte amuzant să se "joace" un pic cu el. Într-un final, reptila a fost prinsă și eliberată într-o zonă sigură. 


Nu este prima dată când în acest parc își fac apariția șerpi, ultimul fiind văzut săptămâna trecută, cam în aceeași zonă. Totuși, specialiștii spun că acești șerpi sunt specii de apă, care trăiesc în lacul din parc și sunt inofensivi. 


"Cu toții simțim teamă și repulsie când îi vedem, dar mușcătura unui astfel de șarpe este de o sută de ori mai slabă decât mușcătura unei pisici, spre exemplu, ca să nu mai spunem cât de puternică poate fi cea provocată de câini", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5226 secunde