ALERTĂ! Copii de grădiniță, colegi de grupă, infectați cu norovirus

495
ALERTĂ! Copii de grădiniță, colegi de grupă, infectați cu norovirus - articolgastroenteritalacopii-1570532163.jpg

Articole recomandate

Șase copii, colegi de grupă la aceeași grădiniță din Alba Iulia, au ajuns la spital cu vărsături, probele recoltate de la doi dintre aceștia sugerând o enteroviroză, fiind identificat norovirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, Alexandra Mateș, un număr de șase copii, colegi de grupă la Grădinița nr. 13 din Alba Iulia, au fost aduși la spital, prezentând sindrom de vărsături.

"Dintre aceștia, trei au fost internați, doi au refuzat internarea și unul a avut recomandări la domiciliu", a precizat, marți, Alexandra Mateș.

Ea a afirmat că au fost recoltate probe de la doi dintre copiii internați și "s-a identificat norovirus, sugerând o enteroviroză".

În condițiile epidemiologice actuale, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a recomandat efectuarea triajului zilnic în rândul copiilor și al personalului grădiniței în cauză. De asemenea, s-a recomandat izolarea copiilor suspecți, anunțarea părinților și îndrumarea către medicul de familie.

Întoarcerea în colectivitate după o perioadă de absență de cel puțin trei zile consecutiv se va face pe baza avizului epidemiologic.

Se va insista pe intensificarea activităților de curățenie, dezinfecție curentă și terminală - spații, suprafețe, obiecte, veselă, jucării.

De asemenea, părinții vor fi informați ca, la apariția simptomatologiei specifice bolilor cu transmitere fecal-orală, să se prezinte cu copilul la medicul de familie.

DSP menționează că norovirusurile sunt un grup de virusuri (Norwalk) care cauzează o infecție la nivelul stomacului și a intestinelor, numită gastroenterită virală sau "gripa stomacului". Norovirusul este foarte contagios și se poate răspândi cu repeziciune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6862 secunde