ALERTĂ ALIMENTARĂ / Legume și fructe contaminate cu chimicale

1390
ALERTĂ ALIMENTARĂ / Legume și fructe contaminate cu chimicale - alertaalimentara-1485339011.jpg

Articole de la același autor

Portalul european de notificări alimentare, RASFF, a lansat, la începutul acestei săptămâni, două alerte de produse neconforme din Turcia.


Astfel, autoritățile sanitar-veterinare din Bulgaria au anunțat că retrag de pe piață și distrug un lot de ardei iuți, importați din Turcia. Potrivit informațiilor publicate, legumele sunt contaminate cu substanța chlorpyrifos, un pesticid periculos.


De asemenea, într-un lot de rodii tot din Turcia, a fost depistat pesticidul prochloraz într-o cantitate peste limita legală, fiind periculos pentru sănătatea consumatorilor.


Reamintim că, o mare parte din fructele și legumele din magazinele și supermarket-urile românești sunt importate din Turcia, însă autoritățile din țara noastră nu au raportat astfel de probleme. De altfel, ultima alertă transmisă de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost transmisă pe 23 septembrie 2016.


În acest context, ne întrebăm dacă suntem cu adevărat în siguranță și toate alimentele de pe piață, mai ales fructele și legumele din import, sunt conforme sau dacă notificările sunt ținute la secret.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6476 secunde