Alcoolicii români evită să se trateze

609
2
Alcoolicii români evită să se trateze - alcoolic-1323465726.jpg

Articole de la același autor

Primul studiu național despre serviciile medicale pentru persoanele cu consum problematic de alcool arată că la noi în țară există foarte puțini specialiști în tratarea abuzului și dependenței de alcool. Motivul ar putea fi modul în care sunt privite tulburările legate de consumul de alcool în România.
În plus, medicii români, indiferent de specialitate, au fost foarte puțin sau deloc expuși la formarea profesională în domeniul tratamen-tului abuzului și dependenței de alcool, chiar dacă le consideră extrem de utile.
Datele centralizate în urma studiului arată că 28% din medicii psihiatri intervievați au urmat un program de formare în acest domeniu cu mai mult de 3 ani în urmă, iar 33% nu au urmat niciodată un astfel de program.
Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre persoanele care au apelat la servicii au menționat că principala problemă la internare a fost teama de a nu se afla că au o tulburare legată de consumul de alcool.
Studiul, realizat de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomanilor, mai arată că majoritatea celor care admit că au o problemă au mai mult de 50 de ani, când se presupune că au ajuns la o severitate mare a dependenței de alcool.


Comentează știrea

bachus
10 decembrie 2011
betie fara motiv nu exista

Tratamentul este nivelul de trai locurile de munca,viata grea de zi cu zi,fara astea ar scade procentul cu cel putin 50%,nu vad omul de ce si-ar distruge sanatate fara motiv daca ar avea un scop in viata.Mai e o varianta cea mai buna,sa-l stringa de cit pe cel care se lauda ca nu bea ,il face pe om betiv dar l-a adus in halul asta .

unu
10 decembrie 2011
unu

nu bea si gata :))auzi nu exista fara motiv,pai un boschetar gaseste motiv sa bea din orice :))mai degraba

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5917 secunde