Ajutoarele pentru încălzire au fost majorate odată cu pensiile

1948
Odată cu majorarea pensiilor cu 20 de procente, mulți bătrâni care au beneficiat de ajutor de încălzire din partea Ministerului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse prin Direcția de Muncă Solidaritate Socială și Familie Constanța (DMSSF) în sezonul rece trecut se tem că nu vor mai primi subvenția pentru căldură. Însă, majorarea a fost făcută și la plafonul de acordare a subvențiilor pentru încălzire.

Pensionarii, persoanele singure și familiile al căror venit este mic primesc un ajutor suplimentar pentru căldură în sezonul rece din partea Ministerului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, prin Direcția de Muncă Solidaritate Socială și Familie Constanța (DMSSF).
Venitul maxim pe care o persoană îl poate avea pentru a beneficia de subvenție trebuie să fie de maxim 615 lei.

Între 16 lei și 187 lei, ajutorul pentru încălzire
Ajutorul se face diferențiat, în funcție de venitul pe membru de familie, de perioadă și de tipul de încălzire folosit.
"Cei cu venituri reduse, care utilizează energie termică pentru încălzire, primesc 10% compensare din valoarea facturii, dacă venitul este cuprins între 540,1 lei și 615 lei. Factura va fi suportată de direcție în proporție de 80% dacă înregistrează un venit cuprins între 155,1 lei și 210 lei", ne-a explicat Mariana Fătu, purtătorul de cuvânt al DMSSF Constanța.
Dacă vă încălziți locuința cu gaze naturale ajutorul se face diferențiat, pe două perioade, astfel: pentru perioada noiembrie-decembrie 2008, primesc 170 lei cei care au un venit pe cap de locuitor cuprins între155,1 lei și 210 lei și 20 lei cei care au un venit cuprins între 540,1 lei și 615 lei. Pentru perioada ianuarie-martie 2009, subvenția este de 187 lei pentru cei care au un venit cuprins între 155,1 lei și 210 lei și de 22 lei pentru cei cu venitul cuprins între 540,1 lei și 615 lei.
"Cei care folosesc lemne sau combustibil solid pentru încălzire primesc 48 lei dacă au venitul cuprins între 155,1 lei și 210 lei și 16 lei cei care au un venit între 540,1 lei și 615 lei", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al DMSSF Constanța.

Acte necesare
Plata ajutorului suplimentar pentru încălzirea locuinței se asigură lunar, prin primării, asociații de proprietari sau locatari și prin furnizori.
Documentația necesară pentru a putea beneficia de subvenție la căldură cuprinde formular tipizat care este, de fapt, declarația de venit, copie după ultimul talon de pensie și copie după actul de identitate.
"Dosarul se depune la sediul Serviciului de Asistență și Protecție Socială din cadrul primăriei Constanța, de pe strada Amzacea, nr. 13, sau prin asociațiile de proprietari/locatari, între 6 octombrie și 24 octombrie luna aceasta", a precizat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al primăriei Constanța.
Regia Autonomă de Distri-buție a Energiei Termice Constanța va trimite formularele tipizate asociațiilor de proprietari/locatari zilele acestea, odată cu factura pe luna septembrie.
Potrivit evidențelor DMSSF Constanța, anul trecut au fost acordate 7.544 de ajutoare sociale, 3.297 au beneficiat de subvenție pentru gaze, 35.239 au primit de subvenție pentru energie termică și 43.000 de lemne și combustibil solid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6377 secunde