Ajutoare de la Uniunea Europeană. Cine beneficiază de produse

224
Ajutoare de la Uniunea Europeană. Cine beneficiază de produse - ajutoaredelauniune-1580457766.jpg

Articole de la același autor

Atenție, constănțeni! S-au modificat categoriile de persoane care primesc produse de igienă personală acordate în baza Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021.

Conform recomandărilor primite de la Ministerul Fondurilor Europene – Serviciul Implementare POAD beneficiază de pachetele cu produse de igienă nu doar persoanele care primesc venit minim garantat ci și membrii familiilor titularilor de venit minim garantat.

Alte categorii de persoane care beneficiază de aceste produse în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/04.10.2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD sunt:

• familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

• persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) și b).

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază.

Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.

Un pachet cu produse de igienă conține:

- 5 periuțe de dinți

- 4 tuburi cu pasta de dinți ( 75 ml )

- Săpun lichid ( 500 ml )

- Șampon pentru copii ( 800 ml )

- Șampon pentru adulți ( 500 ml )

- 2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg )

Produsele se distribuie la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4.

Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 8.00- 14.00, până la epuizarea stocului de produse, dar nu mai târziu de data 15.02.2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2259 secunde