€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Ajutoare de deces mai mari pentru asigurați

Ştire online publicată Luni, 06 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Ajutoarele de deces pe care le primesc rudele celor morți au crescut, anul acesta, cu 1.001 lei, de la 4.162, la 5.163 lei. În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, suma de bani va fi de 2.582 lei.
Ca și până acum, banii vor fi acordați numai după ce s-au făcut cheltuielile ocazionate de decesul persoanei cu privire la care se solicită ajutorul privind cheltuielile de deces. Precizăm că ajutorul de deces se poate acorda fie pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de moartea salariatului sau pensionarului, fie pentru acoperirea celor ocazionate de moartea unui membru de familie al acestora. Totuși, în privința membrului de familie, acesta nu trebuie să fie asigurat sau pensionar la data decesului. 


Ca urmare, în cazul decesului unui asigurat sau a unui pensionar, ajutorul se acordă unei singure persoane, fie că este vorba despre unul dintre soți, copiii, părinții decedatului sau a oricărei persoane care dovedește cu acte că a suportat cheltuielile de deces. 


Pentru cei care ajung la Casa Județeană de Pensii, după efectuarea plății ajutorului de deces, se va înscrie pe spatele certificatului de deces original mențiunea „achitat“, data, semnătura și ștampila unității. În acest fel, banii nu pot fi încasați decât o singură dată și nu pot apărea probleme.


În rest, condițiile de acordare ale acestuia au rămas aceleași, ele parvenindu-le oamenilor în termen de 24 ore de la solicitare, de către angajator, în cazul decesului asiguratului salariat, respectiv al unui membru de familie al acestuia, de către instituția care gestionează bugetul asigurărilor pentru șomaj. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7888 secunde