€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

AJOFM dedică această lună promovării economiei sociale

Ştire online publicată Luni, 06 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) spun că luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acțiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale. Toate acestea au ca scop dezvoltarea locală și cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.


Acest sector, reglemetat de Legea nr. 219/2015 privind economia socială, are ca obiective creșterea calitativă și cantitativă a ocupării, prin crearea de locuri de muncă pe termen lung în cadrul întreprinderilor sociale de inserție și a întreprinderilor sociale. 
În același timp, se urmărește și dezvoltarea de întreprinderi sociale de inserție care asigură măsuri de acompaniere a persoanelor din grupurile vulnerabile pe termen scurt sau mediu, pentru integrare treptată pe piața muncii în economia reală, dar și susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului social. 


Atestarea întreprinderilor sociale și certificarea întreprinderilor sociale de inserție sunt gratuite și se realizează pe plan local de către AJOFM Constanța.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7661 secunde